Preventief onderzoek slagaderen en hartslagaders (2,5 uur)

Met dit onderzoek, wat een arterieel en cardiaal onderzoek genoemd wordt, kunt u inzicht krijgen in uw gezondheidssituatie en/of een verklaring voor eventuele klachten. Dit onderzoek kijkt of er afwijkingen in de doorbloeding van de slagaderen en hartslagaders zijn, waardoor bepaalde klachten kunnen ontstaan.

€850

Stap 1. Afspraak maken

U maakt eenvoudig een afspraak met ons op locatie naar keuze. Dit kan via ons contactformulier.

Stap 2. Voorbereiding

Verzamelen van medische voorgeschiedenis, medicatie en recent bloedonderzoek om mee te nemen naar de afspraak.

Stap 3. Onderzoek

Het onderzoek start met het afnemen van een medische anamnese. Hierin wordt gevraagd naar de aanleiding voor het maken van deze afspraak, bepaalde klachten, slaappatroon en de mate van stress. Ook wordt het sociale stuk hier besproken. Tijdens het onderzoek wordt de bloeddruk 3x gemeten, om te kijken wat dit tijdens het gesprek doet.

Na de anamnese volgt een lichamelijk onderzoek dit bestaat uit het luisteren naar hart- en longen, een neurologisch onderzoek en een buikonderzoek.

Stap 4. Echografie en ECG

Het uitgebreide echografische onderzoek bestaat uit een onderzoek vanaf de tenen naar de hals- slagader. Met behulp van een echoapparaat wordt de doorbloeding en de functie van de slagaderen gemeten. Met een ECG (hartfilmpje) wordt de werking van het hart onderzocht.

Tijdens het onderzoek wordt gekeken naar de huidige situatie. Deze risicoanalyse biedt geen garantie voor niet uit te sluiten acute situaties.

Stap 5. Uitslag

De uitslag van het onderzoek wordt direct met u besproken.

Stap 6. Verslag

Binnen een week een uitgebreid schriftelijk (of digitaal) verslag.

 

Paula de Ruiter

“Zijn er bij u hart- en vaatziekten in de familie en wilt u inzicht krijgen in uw eigen gezondheidssituatie dan hopen we u gerust te kunnen stellen tijdens dit onderzoek.”

"Ondanks dat ik mij fysiek gezond voel, dagelijks sport en daar zelfs mijn beroep van heb gemaakt, werden er toch afwijkingen gevonden in mijn slagaderen. Dankzij de juiste aanwijzingen kon mijn huisarts nu direct verder en voorkom ik op deze manier dat de klachten erger worden"
– Angelique