Preventief onderzoek aderen

(2 uur)

Met dit onderzoek, dat een veneus onderzoek genoemd wordt, kunt u inzicht krijgen in de situatie van de aderen in de benen. Deze aderen zijn verantwoordelijk voor het omhoog brengen van het bloed richting het hart.

€400

Stap 1. Afspraak maken

U maakt eenvoudig een afspraak met ons op locatie naar keuze. Dit kan via ons contactformulier.

Stap 2. Voorbereiding

Verzamelen van medische voorgeschiedenis, medicatie en recent bloedonderzoek om mee te nemen naar de afspraak.

Stap 3. Onderzoek

Het onderzoek start met het afnemen van een medische anamnese. Hierin wordt gevraagd naar de aanleiding voor het maken van deze afspraak, bepaalde klachten, slaappatroon en de mate van stress. Ook wordt het sociale stuk hier besproken. Tijdens het onderzoek wordt de bloeddruk 3x gemeten, om te kijken wat dit tijdens het gesprek doet.

Na de anamnese volgt een lichamelijk onderzoek dit bestaat uit het luisteren naar hart- en longen, een neurologisch onderzoek en een buikonderzoek.

Stap 4. Echografie

Het uitgebreide echografische onderzoek bestaat uit een onderzoek in de benen. Met behulp van een echoapparaat wordt de doorbloeding en de functie van de slagaderen gemeten.

Tijdens het onderzoek wordt gekeken naar de huidige situatie. Deze risicoanalyse biedt geen garantie voor niet uit te sluiten acute situaties.

Stap 5. Uitslag

De uitslag van het onderzoek wordt direct met u besproken.

Stap 6. Verslag

Binnen een week een uitgebreid schriftelijk (of digitaal) verslag.

 

Paula de Ruiter

“Eventuele klachten die passen bij het niet functioneren van deze bloedvaten zijn o.a. vocht in de benen, rusteloze benen, kramp, ontsierende spataderen en huidafwijkingen. Wanneer u dit in een vroeg stadium ontdekt kunt u erger voorkomen. “

"Ondanks dat ik mij fysiek gezond voel, dagelijks sport en daar zelfs mijn beroep van heb gemaakt, werden er toch afwijkingen gevonden in mijn slagaderen. Dankzij de juiste aanwijzingen kon mijn huisarts nu direct verder en voorkom ik op deze manier dat de klachten erger worden"
– Angelique