Duurzame Inzetbaarheid (DI)

Voor Duurzame Inzetbaarheid is het belang dat werkgevers investeren in werknemers. Belangrijk is dat werknemers zich veilig, gelukkig en gezond voelen. Dit heeft tal van voordelen voor de organisatie. Werknemers worden en blijven niet alleen veel efficiënter in hun werk, ze voelen zich ook veel meer betrokken bij hun werkgever. Met gemotiveerde en vitale werknemers blijft je bedrijf gezond en wendbaar.

Verschillende factoren hebben invloed de Duurzame Inzetbaarheid. Denk hierbij aan leeftijd, geslacht, persoonlijke factoren en gezondheidsklachten. Als organisatie is het belangrijk om datgene aan te bieden waardoor de werknemers met behoud van een goede gezondheid en welzijn vitaal kunnen blijven functioneren. Bekijk ons aanbod hieronder:

De kosten van langdurig verzuim

Natuurlijk wil elke werkgever voorkomen dat haar werknemers uitvallen en moet daarom kritisch kijken naar de arbeids-omstandigheden. De werkdruk, werktijden, werkhouding en de werkplek kunnen worden geoptimaliseerd. Maar fysieke en psychische klachten hebben ook invloed op werknemers. Hart – en vaatziekten staan al jaren in de lijst van de meest voorkomende ziekten en vergroten de kans op langdurig verzuim.

Wat niet alle werkgevers weten is dat ze zorgdragen voor hun zieke werknemers gedurende de eerste 104 weken. De kosten kunnen hierdoor flink oplopen door bijvoorbeeld loondoorbetaling en arbodienstverlening, kosten voor vervanging, pensioenlasten, vakantiedagen etc. Zo kunnen verzuimkosten zomaar oplopen tot ruim € 400,- per dag.

Door te investeren in preventie en re-integratie kunnen deze kosten grotendeels worden voorkomen.

Denk hierbij aan preventieve medische check bij uw werknemers.

Voorkomen is beter dan

 

Vaak zijn deze gevallen van verzuim te voorkomen. Door bijtijds een screening voor hart- en vaatziekten te ondergaan kunnen problemen vaak worden opgespoord voordat ze schade aanrichten. Prevascan biedt dit soort screenings aan die werkgevers kunnen aanbieden aan hun personeel.

Het onderzoek is pijnloos duurt niet lang. Na een medisch intakegesprek volgt een lichamelijk onderzoek dat bestaat uit een onderzoek van het hart en de longen, een neurologisch onderzoek en een buikonderzoek waarbij ook de bloedvaten worden gecontroleerd. Aan de hand van de uitkomsten worden eventuele vervolgstappen besproken en kan er een plan van aanpak opgesteld worden.

Wij bieden verschillende preventieve vaatonderzoeken aan en kijken naar het functioneren van aderen en bloedvaten.

Uiteraard bieden wij maatwerk aan op de wensen van de opdrachtgever en kunnen hiervoor een passende offerte aanbieden.

"Ondanks dat ik mij fysiek gezond voel, dagelijks sport en daar zelfs mijn beroep van heb gemaakt, werden er toch afwijkingen gevonden in mijn slagaderen. Dankzij de juiste aanwijzingen kon mijn huisarts nu direct verder en voorkom ik op deze manier dat de klachten erger worden"
– Angelique